miércoles, 6 de marzo de 2013

Tenir por o respecte?


Qui te por?   De que és pot tenir por?   En alguns casos, la por pot ser de alguna manera el resultat del remordiment?

En tots els casos, deixar de tenir-la, pot suposar un alliberament lògic i entenedor de moltes situacions quotidianes.

Qui te por?    Possiblement totes les persones, de res i de tot, algunes pors son malaltisses i per algú pot semblar un suplici no trobar una sortida adien a la seva angoixa...   

De que és pot tenir por?    De tot, principalment d´altres persones i les seves reaccions, algunes pors les inculquem (les inculques) als infants i a gen gran per aconseguir quelcom, sent  practiques una mica cruels en mols casos, les amenaces reincidents de la possibilitat de pèrdua de quelcom  privilegi, la negació d´aliments i el xantatge emocional continuat. (entre altres)

Algunes persones adultes aparentment deixen de tenir por, o això diuen, per motius de rebel·lia en moments ofuscats, no defensen res, sols deixen de tenir respecte a unes formes preestablertes de convivència i en tot cas, la paraula té la raó de ser.

El respecte al pròxim comença en un mateix, i sense por, és pot assolir moltes coses, tothom tenim detractors de la manera de ser, ningú pot qüestionar a un infant, aquets és digne d’escoltar-lo amb respecte i sense por.  

Tu que llegeixes això... ets capaç d´escoltar a un infant i si cal demanar-li disculpes?... Jo si.

 

Pd.: Hi la gelosia?   És una por de la inseguretat emocional?   Amb tot això, tinc la meva versió i opinió.   

No hay comentarios: