domingo, 10 de marzo de 2013

La realitat de la dóna i el seu món

El dia internacional de la dóna és el dia vuit de Març, un dia mol senyalat per un gran col·lectiu què lluita per sobreviure en un món d´homes.

La guerra  soterrada i present entre els  gèneres és mol evident, de tots és sabut el tracte continuat amb forma de violència, violència quasi amagada per anul·lació psicològica, per brutalitat física, per reconeixement en les seves tasques quotidianes amb sous mínims, i lo més escandalós... algú agafa la determinació de revessar-lis la vida.

No voldria pas què és penséssiu què estic en contra del home, (del mascle) no... no és això, és la realitat actual dintre del petit món que jo conec.  (tinc la sospita què arreu és el mateix)

Acostumo a parlar sempre de persones, i aquestes son meravelloses, però hi ha excepcions, i tan què hi son, algunes d´aquestes (afortunadament no en son gaires) fan us d´una manera exacerbada de la condició de dóna i home trepitjant una harmonia què la majoria voldria tenir.

Un home escridassà, humilia, explota, pega, extorsiona i mata... una dona també fa això, però no mata tan escandalosament... anem bé, mol bé...

La mitologia parla de Lilit, i estic enamorat d´ella i com ella, esta el món ple d´exemples què possiblement estan en el nostre entorn, per no dir dintre de la mateixa família, (encara que no és vulgui reconèixer) però, també hi ha la què és estranya, buscant confrontacions i comportant-se com a sers del submón, diguem com a àrpies i bruixes d´escombres i calders.

No puc comparar a dues o més persones per els mateixos fets... sols expresso les meves experiències (fracassos amb dónes i homes) viscudes i també escoltades.

Així dons, felicitats a les dónes què treballen, son mares, avies i persones (entre altres coses)

Pd.: Tu creus què ets una d´elles?  

2 comentarios:

Joana dijo...

Ja em coneixes, jo insisteixo en "dona i treballadora" o acàs m'he de comparar amb dones d'aquestes que madrejen tot el dia i viuen del que el senyor porta a casa?.. doncs no!.
Soc dona i treballadora i tal dia com és el 8 de març el volen converir en un dia de "flors i violes", no senyor!
(em consta lo sensible que ets als "nostres temes :) )

Joan P. ( JAPS ) dijo...

Cap dia del any son de flors i violes per moltíssimes dones, per la meva vida han passat, la mare, l´avia, una parella, moltes amigues, i intents de nores i altres persones què no entenen res de res de la vida, comportant-se com usuàries d´escombres i bruts perols, enredant la troca i fent el que no toca.
Estimada amiga, ets mol més què una dona, ets tota una persona.