lunes, 14 de enero de 2013

Què és l´IVA?

     Una bona pregunta, tothom la paga i protesta per aquet impost, la cosa no és pagar-la, és saber perquè ho tenim què fer.

     Els impostos serveixen per recaptar, per que els governs tinguin liquiditat, per fer quelcom al servei de la ciutadania, d´ells  també és nodreixen alguns polítics què presumptament son corruptes i traeixen al poble i a la democràcia.

     Les pujades son cada cop més escandaloses, i no passa pas res, i continuaran pujant, és lo millor què poden fer, per tenir les butxaques plenes i els estomacs també, un 18% ho un 21% no és gran cosa per preus minsos... això és el que creiem, però al fons de tot això encara n´ha el comerciant què fa un cap més, arrodonint a l´alça, no sigui cas què la xavalla és quedi per els calaixos.

     Anem bé, mol bé, mirant fredament, l´article el comprem dos cops... me explico, un objecte quelcom què esta a la venda i que val cent Euros, vint-i-un son impostos directes, setanta nou el preu fixat per la tenda, aquet preu és el resultat de carregar un cinquanta o seixanta per cent del preu de cost.

     Ah !!! Els salaris avall, les pensions retallades, la sanitat, sota mínims, (diuen què els pots operatoris amb ingrés, els pacients tindran què portar el taper de casa) l´ensenyança és massa cara per tothom, en què sols és sàpiguen les tables de multiplicar i llegir els titulars impresos ja n´ha prou, i mol important i d´una sola inspiració d´aire dir els noms d´els Reis Gots, començant per Ataülf i acabant per el Rodrigo, aquets trenta-i-tres ho tenien mol clar, tot ho cobraven en carn.

     Resumin... els dirigents què actualment tenim son uns cràpules, els comerciants fan de les seves fent rebaixes i promocions, (disculpeu, la musculatura de la cara amb fa fer una ganyota) i la resta de la població a callar i a pagar, no sigui què ens senyalin amb el dit.  

No hay comentarios: