domingo, 19 de julio de 2009

Mokume-gane

Fa aproximadament uns dos anys que vaig assistir a un curs a on ensenyaven la tècnica del makume-gane, el professor era Hans Leicht, ens va explicar l´origen i el mètode per poder aconseguir unes textures i dibuixos determinats.

La primera mostra va ser un desastre el producte va quedar mig integrat i sonava a buit, cada vegada que intentava modificar la planxa és desfullava, no cal dir que la sensació va ser desencisant.

A passat el temps i cada cop que he pogut n´he parlat amb gent que no tenien problemes (o així u semblava) al intentar fer alguna joia amb aquesta tècnica.

No tots el metalls serveixen i és te que tenir molt clar que son els fèrrics i els no fèrrics i la diversitat d´aleacions que és poden aconseguir per fer molts colors més o menys bonics desprès de tractar-los amb calor i productes químics la peça en qüestió.

He volgut començar per el principi, així que els materials per aquesta primer mostra en sigut l´aram (Cu) i l´argent de 925, (Ag + Cu)

Donar la suficient calor per fusionar adequadament a sigut tot un repte per que no quedes tot fus i dispers i els mètodes han sigut una mica artesanats, de totes maneres estic satisfet de la mostra obtinguda, ara sols falta donar-li utilitat com a joia.


Posició de les lamines i mordassa perquè no és moguin

Improvisació d´un forn per assolir la temperatura adequada

Resultat desprès de passar per el foc

Unes quantes hores més tard i desprès de diversos intens, ha sorgit aquest resultat, ara sols falta treballar una mica més per fer un anell

3 comentarios:

Joana dijo...

Quine feinada!
I quina habilitat, és clar...

Maite dijo...

Ufff...., es precios Joan, en facis la joia que en facis, lluïrà moltissim.

Teresa Ulldemolins Aguadé dijo...

Déu n'hi do !
El resultat és fantàstic. Felicitats!