martes, 14 de julio de 2009

En terra de ningú

Ja fa dies vaig trobar a terra una carta sense nom, sols estava el anagrama del ajuntament, és curiós veure un sobre tancat sense cap indicació personal o del immoble a que és pot adreçar.

Desprès de donar-li uns tombs entre els dits al vaig obrir, era una convocatòria per una reunió que amb feia el Sr. Batlle de la Ciutat ... caram !!! mai avia tingut una citació d´aquest caire, i a més, amb temps per preparar la possible trobada.

Amb il·lusió, al dia i hora indicada al lloc que estava ressenyat, així que anava fins el lloc ja estava quasi convençut de que la cosa no anava prou bé.

Érem un grapat de veïnatge de una mitja d´edat prou alta, que feia pensar que el barri ja era (és) vell i que la majoria sols podria fer numero, o fer el numeret volguen-se fer el graciós.

- hola Joan, amb sembla que aquesta reunió no et toca assistir-hi sols és per la Fraternal (nom de una barriada que algunes persones no entenen lo que vol dir)
- he sigut convocat, que vols? Que et munti una del quinze? ... tu mateix !!!
he de dir, que algunes persones sempre han sigut una mica (per no dir molt) separatistes amb molta tonteria acompanyada.

A partir d´aquesta primera topada la cosa ja va anat millor, això si, al mig de la sala, i a la fila que estava assentat estava sol.

El Sr. Batlle va començar a parlar dels plans d´urbanització que estaven pendents per raons econòmiques i de recessió per la crisis, la veritat, amb començava a avorrir-me, fins que va dir que el conjunt del barri era de molta qualitat de vida.

El meu dit índex va fer un salt amunt al darrera seu l´acompanyava el braç, demanava la paraula per poder dir la meva, ja que tothom parlava i els comentaris eren diversos i no aclarien gran cosa, (això amb semblava a mi) va passar forçà estona fins que la taula amb va consentir que parles.

Desprès de presentar-me (no fos que algú amb tragués la paraula) vaig exposar els problemes que creia i crec tenir per ser veí, ja no tan sols de carrer que fa de suposada frontera, si no també de la ciutat.

La suplica era per l´alabat nombre de vehicles que passen, entre ells camions de tonatge elevat, tot i que per entrar per aquesta via tenen que fer cas omís de dues prohibicions (bé ... una d´elles ja esta arrancada i perduda) de circulació, a més de las velocitats que solen agafar, així va quedar la cosa.

- Contaminació de:

- Vibracions. (per el tràfic rodat)

- Soroll continuat. (per el pas de les rodes per el damunt d´una banda i la acceleració que fan alguns vehicles)

- Químic.
(per els gasos produïts en la combustió de carburants per moure aquestos vehicles)

Van prendre bona nota i algú va intentar contradir-me (va tenir el seu) i espero que la poca innocència que amb queda, no la cavi perden per la possible falta d´ampatia del Sr. Batlle.

Això si ... continuo pensant que algú te interessos per portar camions fins dins de la Ciutat.

1 comentario:

Maite dijo...

En aixó dels interessos, segur que no t'equivoques, Joan, els que tenen el poder sempre acaven utilitzant-lo per interessos propis.