domingo, 23 de noviembre de 2008

Una arracada modernista ?

Fa dies que em varen deixar una joia per que mires quina possibilitat podia tenir ella mateixa amb convertir-se amb una altra adorn.

La senyora va fer referència a la seva avia, i va dir que per ser una arracada ja solitària potser seria millor aprofitar el material i fer-ne un parell d´un altre estil.

No he sigut mai amant de desfer per tornar a crear, encara que elles (les joies) fossin fetes amb tècniques modernes de fa quatre dies.

Alguns objectes porten historia emocional i també tècnic i per el meu parer, no és tindrien que destruir mai.

De la seva bossa de mà va treure un estoig petit de color vermellós fosc, i una mica tronat, les seves arestes estan desgastades per el rosament de les mans i potser d´altres objectes.


Quant el vaig tenir a les mans, pogué comprovar que era de fusta folrada de tela i de paper, ja sabia que en el seu interior estaria una peça interessant per poder estudiar la tècnica que l´artesà tenia per fer joies.

Tota una sorpresa, l´estoig era de Jaume Mercade i l´única arracada podria ser una obra d´ell mateix, tot i així el segell confirmaria l´autenticitat.


Ara estic confús i em falten arguments per estar segur, ja que el segell diu E C i no tinc cap constància d´aquestes sigles.

Per descomptat, què el meu consell és deixar-la tal com esta, sigui de qui sigui la peça, com és aquesta ja en queden ben poques, i la veritat son mol testimonials de com és treballava a principis del segle XX .

1 comentario:

Maite dijo...

Precios, l'estuitx i la joia, jo també la deixaria tal com està.
Es un petit tresor.