domingo, 30 de marzo de 2008

Cuina i fogons

Aquest mati he estat en el mercat que cada diumenge fan al pla de la Catedral de Tarragona, soc assidu visitant, no és que busqui cap mena d´oportunitat en objectes decoratius o antiguitats revelats, és sols passejar i fer-la petar amb els senyors que tenen parada.

Alguns d´ells ja em reconeixen, i sempre fan sapiguer si tenen alguna novetat per oferir-me, o bé jo faig les consultes pertinents, el Ramon te una parada de closques i petxines a més de llibres que en parlen, ell és el que em serveix el nacre, el Pere és dedica als minerals i cristalls, la seva parada també esta molt sortida d´aquest món tan espectacular.

N´ha la costum de regatejar i fer el paper d´entes per treure bon partit en alguna cosa que sigui graciosa, poques vegades et deixen marxar quant preguntes, sempre tenen les paraules adequades per fer el seu negoci.

La satisfacció és trobar algú que pugui aportar coneixements d´alguna matèria que sigui interessant, i, avui a sigut un dia rodo, avui he pogut visitar un santuari de un gran artista i joier, he pogut entrar a la cuina del seu taller, he tocat els seus fogons.

No hay comentarios: