sábado, 15 de diciembre de 2007

Fa fred

Avui fa fred, a sigut un dia mig núvol amb un aire d´aquells suaus i que es fan sentir, però dos dies enrere, la cosa va ser diferent, si que la nit deixava sentir la fredor, però a ple dia la tempera era suau i més si se estava arrecerat i al sol.

M´agrada sentir la carícia del sol d´hivern, m´agrada estar una bona estona amb els ulls tancats pensant, o fent volar l´imaginació de moments passats, presents o potser i tot de futurs irreals.

Amb venia de gust veurem una cervesa a temperatura ambient, sense preses, poc a poc, paladejant cada glop per recordar olors, sons, colors, situacions i realitats de terres llunyanes.

Aquesta cervesa prou valia un ritual i esforç, amb una copa sense peu (el vaig tallar per no deixar-la en cap lloc, sempre a la ma, per no perdre-la ... la copa clar) i amb una Krakonos (pivo) i quasi tremolós, vaig començar a intuir la mirada del gegant benefactor i seriós, t´un monument a la plaça de Trutnov, és una ciutat de contrastes molt forts, amb un clima continental de fortes nevades i freds una mica extrems, però és càlida i amable amb la gent forastera.

De nou he tornat a saludar a persones que feia cinc anys que no veia, persones que tenen inquietuds i saben prou bé de la nostre cultura, persones que han tingut a bé fer un intercanvi de la seva beguda nacional.

Poc a poc, sense adonar-me i sent acariciat per Helios, Hipnos pare de Morfeu va fer que viatges molt més lluny de la realitat del moment, una suau veu d´infant amb va portar un altre cop al món dels mortals.

Això de prendre el sol arrecerat a l´hivern podria ser perillós, ... oi?

1 comentario:

Maite dijo...

Si, Joan, prendre el sol arracerat sempre és perillos, sobretot el d'hivern.