sábado, 24 de noviembre de 2007

Sonia Ruiz de Arkaute

Ahir dia vint-i-tres i divendres, res d´estrany, és un dia com un altre de la setmana, si no fos perquè, .... (sempre n´ha un perquè en quasi tot) al ser un dia que esta a prop del cap de setmana pot ser molt especial, especial, normal, avorrit o molt d´avorrit.

Dons res, sols ha sigut un dia normal per mi, sense emocions ni casi diferencies d´interès, sols he fet anar l´intuïció per poder paladejar les reaccions de les demés persones .... ah !!! ha sigut un plaer poder sentir comentaris i veure reaccions desprès d´una presentació acompanyada de xerrada. (sols he estat en la ultima part d´ella)

Com alumne ignorant de moltes qüestions artístiques en el món de la joieria, tinc una visió particular amb ulls nets d´influencies comercials.

No voldria que ningú pogués creure que faig una critica a l´organització per portar la dissenyadora Sonia Ruiz de Arkaute, al contrari, ha sigut una bona experiència tenir les seves creacions a les meves mans, però, no he estat convençut, tot és massa infantil i sexual. (critica per critica, les meves companyes posen molt de la seva part en les seves creacions, i ella no pot fer comparacions)

Preguntaran on resideix el seu èxit, dons a una planificació molt acurada i amb un currículum treballat, esta formada en l´Escola Massana de Barcelona, i això tampoc significa qualitat de disseny.

Resumin, podrà agradar i ser un referent, pro li falta tacte amb el tracte humà, si no t´interès comercial et dona llargues, tot i així he après alguna cosa, que el glamour també és pot dissenyar i vendre a bon preu.

5 comentarios:

Maite dijo...

Doncs si t'he de dir la veritat, m'he mirat les seves joies i no m'han entusiasmat, no surten del normal.
De totes maneres a l'Escola Massana s'hi han format molts altres grans creadors de tot tipus d'art, però jo conec més el mon de la joieria.
I no em pots dir que aquests dos artistes formats a la Massana no son trencadors,originals i molt bons professionals.
www.masaoms.com
www.blog.yam.com/monteazul
Ja em diras que et semblen, però crec que si t'agrada la joieria contemporanea, t'agradaràn segur.

Maite dijo...

De totes formes, Joan el Glamour, es trist, però si, es ven i a bon preu.
En canvi el treball constant, el coratge i el savoir faire, no es venen tant.
Aquest mon de la joieria generalment no és gaire just, però si tu disfrutes, ja en tens poru, oi?

Joan P. ( JAPS ) dijo...

Maite, dons si, conec el treball de les dues joieres que em dius, una d´elles (la Marta) la conec personalment i he fet petar la xerrada un parell d´ocasions, tenim pendent una trobada professional per intercanviar opinions i potser tècniques per poder fer un estil de joia no gaire conegut.

La Marta em porta mols anys llum en l´experiència i professió, jo sols soc un estudiant en el segon curs, ja podràs comprendre les mancances que tinc, de moment sols em miro e intento comprendre les obres dels demés.

Anónimo dijo...

hola joan,
buscando información sobre sonia ruiz de arkaute he caído por casualidad en tu blog y he estado hojeando un poco. soy joyero y me gustaría saber que significa este párrafo porque dentro de poco esta joyera vendrá por valencia y quiero saber a qué atenerme:
"Resumin, podrà agradar i ser un referent, pro li falta tacte amb el tracte humà, si no t´interès comercial et dona llargues, tot i així he après alguna cosa, que el glamour també és pot dissenyar i vendre a bon preu".
puedes contestarme en catalán. un saludo. pedro.

Joan P. ( JAPS ) dijo...

Sr. Pedro,
Crec que esta mol clar, compra i no preguntis per les tècniques, ni possibles motivacions que han influenciat en la creació de una peça o col•lecció.