viernes, 23 de marzo de 2007

Botons

En totes les cases n´ha una panera, caixa, capsa de cartó, llauna, canya o de qualsevol material que sigui adient per fer de costurer i guardar coses, algunes estan folrades de paper, de roba, i de tela de sac, més o menys bonica per enriquir una mica el contenidor de posar els estris de cosir i fer petites reparacions en les peçes de roba que portem, amb el temps s´amuntega botons, agulles gafes i rodets de fil de diferents colors, no cal dir que el blanc i els més foscos son els que senyoregen, i alguns d´ells tenen agulles clavades amb restes del fil, com si fossin joies i reclams posats al vent.

Tres coses fixen la vista a primer cop d´ull, un ovoide de fusta o altre material, que serveix per sorgir tomacons en els mitjons, produïts per el rosament de les sabates en diferents parts de l´anatomia del peu. El didal, peça metàl·lica o no, que serveix per evitar punxades de l´agulla al donar una puntada. L´estisores, caram, mai tallen, estan per estar, sempre es fan servir per lo que no cal, és una eina mol curiosa, diuen que no poden caure a terra perquè és torça la punta.

Bé, dintre també i trobarem els botons, sempre de diferents colors, desarrelats, de mol diversa procedència, alguns trobats al carrer. ¿qui no a tingut la temptació de recollir un pobre d´aquestos que estava al mig d´una vorera?

He vist bonics vestits amb uns botons horribles, i horribles persones que portaven bonics botons, o és al revés, que els botons porten els vestits i a les persones, no tinc capacitat per esbrinar això, lo que si que puc fer és donar-li alegria a uns quants perduts, que he trobat aquí i allà.

Dintre del recipient, si mires una mica, també és pot trobar la fantasia creadora, per poder fer feliç encara que sigui per un moment a botons i persones.



1 comentario:

Joana dijo...

Veus tot el que pots dir sense massa implicacions?.
Espero veure el resultat d'aquests botons, ni que sigui en foto.
Un petont i maca la foto!.