lunes, 7 de abril de 2014

Ulleres de sol

     Les ulleres de sol tenen el seu origen al voltant del segle XII a la Xina. Va ser el primer lloc on es va desenvolupar una tecnologia per fumar els cristalls de quars amb l'objectiu de enfosquir. Aquests cristalls fumats eren usats pels jutges xinesos i no tenien com a principal objectiu la correcció de la vista, ni tampoc per protegir-se de la llum solar. El veritable fi de les primeres ulleres de sol era el d'ocultar l'expressió de l'ull durant els judicis per tal d'ocultar qualsevol evidència sobre el veredicte final que únicament es donaria en acabar el judici.
 
Necessitat de protección,
 
    Una exposició excessiva a la radiació ultraviolada pot causar problemes oculars a curt i a llarg termini, entre d'altres fotoqueratitis, ceguesa de la neu, catarates i diversos càncers oculars. (http://es.wikipedia.org/wiki/Gafas_de_sol)
 
    Podríem dir que és un estri prou interesant per previndré certs problemes a molta gent, i que dona una certa gracia al semblant de les persones, és si més no un complement de moda segons les èpoques del any.
 
    Els motius que és fan servir poden ser molt diversos, sent a questos per estar amagats com els estruços amb el cap sota la sorra, és curiós observar a persones com en llocs públics il·luminats artificialment i sense gaire llum com llueixen l´antifaç de vidre calorejat, com amb una conversa cara a cara és continua parapetat per preservar el no se qué.
 
    De veritat creieu que és qüestió de protecció o de portar una bena als ulls per no voler veure la realitat de l'entorn?
 
    Don res, qui cara mira, cara honra... i els ulls i la seva mirada diuen molt de la persona.

No hay comentarios: