jueves, 13 de diciembre de 2012

Els esclaus


Parlar dels esclaus en la primeria dels segle XXI xoca una mica, i més si l´àmbit de dit esclavatge esta en el món occidental i dintre de la península Iberica, existeix i n´ha forces mostres per tot arreu, sols cal estar atent i voler esbrinar una mica la situació de moltes persones i famílies.

Quasi tothom ho t´associat als treballs remunerats, i potser mal pagats amb horaris una mica estranys i amb condicions deplorables, no tan sols son els nou vinguts regularitzats o no, els què treballen en tota mena de feines i llocs imaginables, també els autòctons estan sotmesos a fer treballs submergits sense cap mena de prestacions socials, per desgracia, una crisis econòmica com l´actual comporta això i pot ser alguna cosa més.

Un dels possibles col·lectius més desafortunats per el masclisme i explotats, son les dones, elles, les fan servir per tota mena d´abús, en les feines, en els salaris i perquè no dir-ho, en un plaer carnal, si, son aquelles dones que estan per les carreteres, per les rotondes, per les planes dels diaris, per la xarxa i descampats de polígons industrials mig abandonats, buscant-se la vida sota l´amenaça d´algú què diu què se l´estima. Aquests esclaus del plaer existeixen per moltes raons, un d´ells és la rendibilitat del subjecte, això si, l´usuari queda sempre satisfet del servei del esclau, o no.(la parella n´ho fa tan bé)

Si continuo així, diràs (et tuteig-xo) què tothom som esclaus d´alguna cosa, i què sense voler també som petits tirans, què podríem sotmetre algú del nostre entorn, privant-li d´una certa llibertat de pensament i mobilitat.

Retòrica? Tinc què preparar el terreny per què s´entengui el què voldria dir i no dic. (això és política?) I ara si, ara ja estic apunt de fer un incís després d´escoltar a dones, homes, metges, psicòlegs i capellans. (també saben escoltar i donar-te raó)

Un fenomen bastant recent és el  poder de desenvolupar un bon nivell de vida, degut a l´oportunitat de guanyar diners, treballant la parella i invertir tot plegat a la cultura del oci i el glamur, bé, ara les coses son una mica diferent, però el fenomen esta creixent per motius de parelles a l´atur.

Res a dir, ni res a lamentar, i si expressar què n´ha danys col·laterals, sent aquests els anomenats dels Avis esclaus, nova modalitat de tot plegat, per més informació deixo aquests enllaços de la xarxa.




Ah!!! escoltar, no costa res, no comporta cap compromís, i si, reconforta i fa lligams emocionals.

No hay comentarios: