domingo, 27 de mayo de 2012

L´aigua del Ebre

Diuen què l´aigua és vida, és veritat, sense ella el planeta no seria el què és, tothom ho sap, incloent als animals i plantes, depenem massa de ella i la mal baratem sense to ni so, la embrutem i la neguem a altres pobles que si, que realment passen penúries greus per falta d´aquest element.

L´Ebre en porta molta, i el van munyin així que transcorre el seu camí per arribar a la Mediterrània, ara és torna  a bellugar la necessitat de fer canals per derivar el riu o part d´ell a altres llocs, aquestos no crec que sigui sols per apaivagar la set de granges, conreus i població i si omplir butxaques d´especuladors.

N´ha moltes coses que caldria fer abans de poder fer nous canals, estic segur (per lo que vist) que el riu té suficient caudal, si l´infrastructura de l´estil de rec estigues més modernitzat en la part alta de la conca.

Ja no si val tenir terres de cereals, furtívols i altres conreus i regar inundant el terreny, amb aquesta practica quanta aigua és malmet? crec que ningú ho sap... això si, els polítics de certes comunitats no tenen dallonses per posar fil a l´agulla, i els polítics d´aqui? que fan els polítics d´aquí? res, no tenen n´idea del problema.

Com idea... invito a que facin el camí solets, i que prenguin bona nota de com estan els canals, les sèquies i recs per portar l´aigua d´un lloc a un altre, això si, tot això no és important, ara, fer camps d´aviació inútils i camps de golf reporta molta més importància.

No hay comentarios: