martes, 31 de marzo de 2009

Tsunami

A les sis de la tarda ja estava en l´estació nova de la Isla León, (San Fernando) desprès de passar per Sevilla i a una hora i mitja de tren.

Acostumo omplir els pulmons i fer una valoració dels perfums i l´olor del aire és la primera impressió que potser et pot deixar més sorprès del lloc on ets en aquells moments.

La parada del tren esta totalment descoberta als aires i els sorolls, aquesta esta situada entre mig d´una autopista que fa cap a Cadis o be d´ella, molt a prop esta la bahia que te les fluctuacions de les marees, i en aquells moments estava baixa, desprenent un olor a fang i herbes del mar, estic segur que aquestos aromes per els que viuen i transiten diàriament per el lloc ja no el noten.

Per pogué sortir d´aquest nivell ja unes escales i ascensors, a dalt tots els serveis lògics de un lloc com aquest i a fora una bonica passarel·la que feia de pont per els vianants.

Desprès de caminar uns deu minuts ja estava en la recepció del hotel, i aquí va començar la veritable aventura en un país a on els menjars i les costums son una mica diferents.

El bon humor que no falti, és bo deixar alguna empremta ni que sigui aquesta com anècdota, així que tot seriós amb vaig presentar a recepció.

Buenas tardes,

Buenas tardes, usted dirá

Tengo una reserva para unos días,

Ah !! Usted es de Cataluña

Si

Un momento que termino de rellenarle la ficha i le doy la tarjeta,

¿Precisa del DNI? (no sigui cas que tinguem algun lapsus i la fotem)

Si, por favor,

¿Podria ser que la habitación fuera exterior i mirando a la bahía?

Puesss, ... si, ... esta vez esta de suerte, estará en la 245,

Perfecto, (com si jo en conegués l´establement i l´ubicació de les cambres)

¿Tiene usted alguna pregunta o duda que yo pueda solucionarle? (ja i som, aquest senyor acaba de donar-me peu per fer preguntes, i tot estar una mica cansadet del viatge amb poso molt seriós amb cara quasi d´angoixa)

Pues si, (miro de empassar-me la saliva i faig el últim esforç per tal que no sorgeixi la rialla triadora que amb pugui descobrir) ya se que estos establecimientos tienen medidas de seguridad contra incendios con zonas de reunión en caso de un desastre de esta índole, pero, ¿todo esta bien señalizado para que una persona que no conozca el edificio pueda salir sin riesgo?

Si, ... esta todo previsto y bien señalizado, en los pasillos están las indicaciones oportunas, igual que en cada habitación,

¿Hacen de vez en cuanto algún simulacro de evacuación del personal, incluyendo los clientes? (en aquest moment vaig detectar que aquell recepcionista li faltava informació, o bé que aquesta practica no és feia fa molt de tems, la seva cara era tot un poema per les preguntes que li feia, ara ja estava posat el parany, ara era el moment de fer la pregunta)

Pues no se lo sabría decir pero supongo que si, aunque se pasan revisiones periódicas para evaluar los extintores i mangas de agua.

Claro, ... claro, supongo que esta es la política del establecimiento, ... y ... otra pregunta al respecto.

Diga Sr. Juan (ja sabia el meu nom i amb tractava mol correctament és creia que ja tenia dominada la situació)

¿Tienen ustedes algún protocolo de actuación en caso de Tsunami?

¿Como dice usted Sr. Juan? (ens miraven els ulls de fit a fit, ara és el moment de no deixar-se anar i no cometre l´error de fer una lleugera mostra de somriure, no fos cas que és penses que li estava prenen el pel)

Bien, ... como que estamos en un nivel muy bajo, y a pocos metros de la Bahía, la pregunta es que si la dirección ha tenido en cuenta la posibilidad de Tsunami i la actuación a desarrollar en caso que esto pudiera acontecer.

La verdad Sr. Juan, no tengo ni idea, de esta mesura de emergencia, ya preguntare que quizás alguien pueda saber si esta contemplado algún apartado en la seguridad de los Señores clientes. (ara ja estava relaxat, ja sabia que aquesta anècdota seria explicada, comentada i riguda durant molt de temps, algú posaria més salsa i trauria acudit si cal)

Muchas gracias, por su atención, me voy a descansar un poco, (la veritat, ... no vaig pogué descansar gaire n´ha molt de peix per vendre en aquelles terres)

Ya sabe, ... si tiene alguna duda aquí estamos

Gracias … nos vemos.

3 comentarios:

pep. dijo...

JAJAJAJAJAJA, ostres tiu, impresionant, i tens rao, cal no perdre la compostura, no sigui que t'enxampin.

Joana dijo...

Únic! com sempre!!

Maite dijo...

Es que ets el colmo, Joan, pobre recepcionista....