lunes, 10 de noviembre de 2008

Paradisos de ciutat


En totes elles siguin grans o petites existeixen racons on per regla general és desconeix o no és pot tenir accés fàcilment.

És el cas del casc antic i la part industrial del principi del segle passat, alguns llocs han donat pas a blocs de pisos, deixant illes de fauna i flora com reductes d´una historia recent.



Una fabrica de mol de renom en el món dels teixits era C´Dasca i les seves instal·lacions encara avui en dia és fans servir com a magatzems i tallers.

Poca cosa ja queda del requet (nom popular de un rec que servia per regar l´hort del pantanu) prou famós i fosc on les parelles pecaminoses (és una expressió) és donaven cita per fer o desfer passions.

Tot te una façana i de portes en dins te o podria tenir el seu encant i preguntant he pogut fer fotografies de llocs quasi desconeguts amb un bagatge quasi místics, rentadors de fil i llana, assecadors, tines per el tint, quadres per animals de tir, mines per l´aigua, fumeres, i corrals.


En un d´aquest locals esta instal·lada la MESQUITA, els seus feligresos son gelosos de la gent que volta per el seu entorn, i com és normal amb el meu tarannà he ficat el nas.

- Bon dia, que em permeten que entri?
- No lo se, tendré que preguntar (amb un castellà trencat per la dificultat de la llengua)
- Lo siento no esta el jefe (ost3, aquesta expressió és per mi mal sonant)
- Bé, se prou be les vostres costums i rituals, jo tinc molt de respecte al mon, i no és preocupin per la camera de fotografia que no l´entraré en el lloc de culte. (tornen les consultes)
- No esta el jefe, venga dentro de media hora
- Ja li e dit que respecto els rituals de Mahoma i faré l´ablucions pertinents (altre cop les consultes)
- Lo sentimos, tendrá que venir cuando este el jefe
- Amb cara de tristor li faig la ultima pregunta, no serà perquè soc cristià?
- No tiene nada que ver esto, tiene que estar el jefe, venga dentro de media hora.

Bé, n´ha paradisos que estan vedats a segons quins mortals, i que no sigui dit que no he fet un esforç per fer un apropament a una altre cultura.

PD. : amb la paraula de Jefe és referien l´Iman إمام el que condueix la plegaria

1 comentario:

pep. dijo...

Ara intenta entrar en el salò del regne del testimonis de jehova, veras...