jueves, 23 de agosto de 2007

És evident que en la vida quotidiana n´ha perills, sembla que tothom o quasi, esta convençut que tot esta controlat, inclòs els accidents de circulació, sempre son culpa d´altres circumstancies i no pròpies, i no cal dir res de les malalties, que a mi no amb poden passar. (és lo que creu la majoria)

Temors, recels, sospites, precaucions i desconfiances ..... quantes coses ens poden bloquejar quant tenim ignorància a coses desconegudes, o al revés, com més ignorant, més despreocupat, que aquí no passa pas res, que els problemes son de les autoritats per no estar a l´altura corresponent.

A la vora de la mar i si el temps acompanya és pot gaudir de moments memorables, però sense depreciar la barrera d´aquest altre reialme, quant i entres, encara que siguin uns pocs metres la cosa ja canvia.

A les aigües someres de les nostres platges esta plegat de vida (o tindria que ser així) dels peixos que jo conec alguns son inofensius, encara que poden donar algun que altre absurd si tens contacte ocasional amb ells, la llisa, la mabre, la boga, la daurada, el sard, el llobarro i alguns altres, dels que per mi fan una mica més de por, estan el talla-hams, la baca tremolosa, l´aranya, i diferents espècies de meduses, si estàs a prop d´un roqueral desprès d´un temporal et pots trobar amb alguna garota despistada, bé.....anècdotes de taurons grisos, tintoreres, delfins i sirenes també és contemplen com histories populars.

Dels seus habitants poca cosa sabem, i de les seves defenses encara menys, desprès de tot, nosaltres som els dominants, (o així ens o fan creure) i els que fem que l´entorn del veïnat i nostre estigui degradat, amb papers, bosses de plàstic, contenidors de PVC, filtres de burilles, compreses, profilàctics, bolquers, botelles de vidre senceres i trencades, excrements d´animals de companyia i nostres.

Això si.....com a primats intel·ligents no som perillosos i apartem el perill potencial fen tot un espectacle, pobre taurona.....pobre natura...pobres dels nostres descendents.

No hay comentarios: