martes, 23 de abril de 2013

Sant Jordi i els monstres de sota el meu llit.

Com cada dia 23 de Abril, en alguns llocs és primavera, i en altes és la tardor, a molta part del món és un dia senyalat, un Cavaller derrota el Drac i rescata a una donzella de les seves urpes.

Serà un comte, serà una historia, o potser una fantasia, a la fi de tot, porta un missatge exemplar, a on moltes persones voldrien ser l´heroi o bé la donzella, i ningú el malvat drac, animal mític, simpàtic, eròtic, i potser i tot humanitzat per atemorir (o no) a Donzelles i Cavallers amb intencions lascives.
Algunes cultures, la Rosa, sense espines és signe d´amor, i el Cavaller li regala a la seva estimada, la Rosa, amb espines és una altra cosa, és barroera encara què sigui formosa, és solitària, i afortunada si és olorada i contemplada.
 
 
Aquet dia és mol cultural a la meva nació, la dama (què no donzella ni princesa) sol regalar llibres per culturitzar una mica més al Cavaller, així dons, existeix un pacte entre la parella.

I el Drac? Aquet queda relegat com a monstre de sota del meu llit, animal de un o mols caps, ales de ratpenat i cua de víbria, mans útils què saben acariciar els llits d´altres, boca amb llengua bífida què diu el que no toca i llepa el què li bé de gust... i mentre, la primavera segueix i els llibres i la Rosa queden en el oblit uns s´omplen de pols i l´altra és marceix.  

2 comentarios:

Oliva dijo...

...SOTA EL LLIT?.....MILLOR UN VOL CURT I RAS,DAMUNT EL CAU DEL LLOP,UN BON AVIS....QUE DEIXIN DE FER LA PUNYETA,.....ANIM DRAC QUE JA ELS TENIM FORCA "ACOLLONITS"¡¡¡¡

Joana dijo...

Doncs treu el draca passeig i que es ventili! :)