martes, 31 de julio de 2007

Projectes !

En cada tasca més o menys artística sempre n´ha un esbós en la ment o sobre el paper, primer és l´idea d´algú que voldria tenir un objecte, desprès comença la recerca de formes i textures que més poden o podrien agradar, o fer de revulsiu, que també pot ser una de les maneres de tenir èxit sent una mica poca-solta en les formes i textures.

Durant uns mesos he rebut instrucció per poder ser creatiu i tenir un toc de bon gust, la veritat és que m´és una mica difícil poder dominar els impulsos naturals i deformats per el pas dels anys, i poder donar aquest toc que mols artistes tenen (aquí si que estic segur que de toc en tinc, però el d´artista no el trobo) i jo com més mi miro més mussol em sento, i o dic per les intencions que tinc i que resulten ser no gaire afortunades.

Tot i així, estic segur que totes les formes que jo amb pugui imaginar ja estiguin pensades i explotades, és el cas dels cuadrats amb les seves variants de rectangulars romboides e irregulars i no cal dir de les rodones, ovalades i mixtes amb rectes i corbes, tot un ventall de possibilitats creatives per donar forma a volums que ens puguin agradar o no.

També i juga moltisim la personalitat i la figura humana, no és igual una peça per un home que per una dona, encara que jo penso en unes formes neutres, amb textures marcades (una anell és un tros de metall que serveix per adornar un dit, dons bé, pot ser inclòs de ferro amb una pinzellada d´un altre material) per tal de sentir-les al tacte i donar una sensació de recolzament.

Fi i aspre a la vegada, rugós i elegant, sinuós i sumptuós, senzill i provocador. A la natura no la puc imitar, seria irreverent voler competir amb ella.

viernes, 27 de julio de 2007

Avui és divendres, per moltes persones, és un dia per sortir i gaudir de moltes coses, és el sisè dia de la setmana “dia de Venus” dia dedicat a la deessa Afrodita en el món de la mitologia grega, en el nostre és tan bo com altres, no més que aquest és en ple del estiu, i pot ser especial, per l´alegria que aporta la calor i les ganes ja predisposades de voler passar-lo bé.

En concret aquest és l´últim a vans de que jo comenci les vacances, serà un divendres de reflexió un dia que voldré posar en orde tot lo que vull o voldria fer duran tres setmanes de cinc dies o sigui quinze dies, o bé, tres-centes seixanta hores, sense comptabilitzar els caps de setmana que seran quatre, o buit dies, o cent noranta-dues hores més.

Bé, u tindré que posar-lo amb números que així farà la cosa més gran i semblarà una mica més..... 23 dies, que fan un total de 452 hores de festa, sense que tingui que pensar en posar el despertador a una hora determinada.

I ara a fer el llistat de les coses, tasques, treballs, compromisos, trucades, llocs a visitar, anades, vingudes, sopanets, dinars, migdiades amb o sense, dutxes, banys, petits treballs, (aquestos sempre sorgeixen d´imprevist) i potser mil coses més que tindré que deixar per la tardor.

Això si...... ja puc dir que aquest període vocacional és un dels últims que faré, com a màxim dos més i ja serè un pensionista, que no tindrà pas massa temps per poder portar a terme tot lo que jo voldria fer.....Bé..... tot això amb el permís de la Mare Natura, que un pot proposar i ella disposar.

La vida és breu .... sent va i sent vola.

domingo, 15 de julio de 2007

Com vaig dir ahir

Com vaig dir ahir, per la tarda va ser tarda de platja, feia anys que no anava a prendre el sol i les aigües...(això de prendre es un dir, que de fet, el que prens es sorra als peus a casa)

Vaig anar amb el propòsit de PINÇAR...(jejeje...quina moral que tinc) i de ser crític en el personal que anés trobant per el meu camí, (és una manera de comparar i criticar-me a mi mateix) dons bé, impossible de poder fer cap mena de comparació de la gentada que estava gaudint de un bon tros de natura.

Això si, la natura és esplèndida i tolerant ja que la majoria de persones no son capaços de tenir el més mínim esplendor ni tolerància amb ella, per mostra la petita ferida feta per un vidre al talo del meu peu dret, amb pregunto, que caram feia un vidre de botella de birra enterrat en l´arena, és un parany quasi terrorista per els danys que poden causar, en fi, coses de la vida.

Avis, nets, joves, adults, estrangers, cadires, tumbones, tovalles grans i petites, cubells, pales, rasclets, paraigües grans i petits, flotadors, clots a la sorra, construccions impossibles de fer, pales amb les seves pilotetes, acompanyades d´un/a ocasional esportista, (i com boten...) gorres de tela, barrets de palla, ulleres de sol i de les altres, cridòria de la gent i dels infants, tot ple de color i de formes, altes, baixes, grosses, primes, boniques, caigudes, replegades, tapades, descobertes, molsudes, flàccides, escandaloses, vergonyoses, peus, ungles tallades, llargues i tortes, pintades amb tota mena de colors i textures, tot plegat encantador i encisador, i al mig de tot això, estava jo contemplant l´espectacle de la creació de la natura i humana.

I el Pinçar?

Jo pinço
Tu pinces?
Ell/a pinça?

Nosaltres pincem
Vosaltres pinceu
Ells/elles pincen

Això és el present, el futur ningú la vist i és una mica incert...o no?

Jo pinçaria .... i tan que si
Tu pinçaries?
Ell/a pinçaria?

Nosaltres pinçaríem
Vosaltres pinçaríeu
Ells/elles pinçarien

Dons bé, no he pinçat, tenia prou feina en el bany d´aigua, en contemplar al personal i anar coix per la petita ferida, deixo per una altra dia la difícil tasca de fer aquest intent.

Ahh !!! potser que vagi calçat i protegit.

sábado, 14 de julio de 2007

Trobo que tenim un estiu molt suau amb temperatures, clar que és una opinió meva i potser motivada per tenir l´oportunitat de gaudir del famós aire condicionat en els llocs on tinc les meves activitats laboralsocialfestives, així que tampoc es greu tenir-ne o no

Desprès del bany ritual del solstici en aigües de la mediterrània, no he tornat a mullar-me ni a gaudir del rumor quasi musical d´aquest mar tant nostre, ( Eiii, vull aclarir que cada dia amb mullo d´alguna manera o altre) dons bé, aquesta tarda toca anar a prendre el sol i fer banys d´aigua salada i potser intentarem seguir els consells de la Roser, que diu que tinc que PINSAR, dons pinçarem, no se el que, però pinçarem.

Tornant a la calor suau d´aquest estiu, algú que me esta llegint, te la maquineta aquesta per refrescar l´aire de casa seva? ... si es així, que amb podria explicar com funciona i fer-me una demostració practica? .... bé, és que aviat començaré el període de vacances i no voldria perdé l´oportunitat de conèixer altres llocs ni persones encantadores, .... gràcies